Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگردیم به حدود ۲۵ سال پیش! شما در سریال «تنهاترین سردار» در نقش معاويه مقابل امام حسن(ع) قرار گرفتید. آیا نام مهدی فخیم زاده شما را برای بازی در این پروژه ترغیب کرد یا خود نقش؟
هر دو. هم دوست داشتم این نقش را تجربه کنم و هم با توجه به همکاری های قبلی که با مهدی فخیم زاده داشتم، کار کردن با او برایم لذت بخش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آشنایی تان با مهدی فخیم زاده به چه زمانی برمی گردد؟
من و فخیم زاده از جوانی از سالهای ۴۸-۴۷ با هم تئاتر را شروع کردیم و حالا دیگر به قول معروف با قلق های هم آشنا هستیم.
نقش معاویه برای شما چه ویژگی هایی داشت؟
سالهاست که بازیگرم و برای قبول یک نقش به این نکته توجه می کنم که این نقش چقدر جای کار دارد. نقش بدون افت و خیز را حتی اگر نقش اول هم باشد نمی پذیرم. چون نمی توانم کاری در آن انجام دهم، اما نقش معاویه در سریال «تنهاترین سردار»جای کار داشت.
درباره شخصیت معاویه در ابعاد سیاسی، اعتقادی و نیز مواجه با سنت اطلاعات تان به اندازه کافی بود یا اینکه مطالعاتی درباره آن انجام دادید تا ویژگی‌هایش را برای بازی بهتر بشناسید؟
همه ما از بچه گی در فضایی بزرگ می شویم که معاویه را می شناسیم و ته دلمان از او بدمان می آید. این حس با تمام ما هست. زمانیکه نقش معاویه به من پیشنهاد شد تنم لرزید، به این خاطر که فکر کردم چطور می توانم این نقش را باز کنم. نقشی منفی که در نگارش فیلمنامه اصلا به شکل نبود که مدام چشم و ابرویش را حالتی خشمگین و عصبانی کند! یعنی برای در آوردن این کاراکتر صرفا نمی توانستی به میمیک های عصبی چهره و بدن دلخوش کنی. بنابراین مطالعات جانبی انجام دادم و رفتم سراغ پیدا کردن لایه های شخصیتی و سیاست های رفتاری این شخصیت. معاویه شخصیتی بسیار غیر قابل پیش بینی بود که هر لحظه یک ترفند میزد و در نهایت همه را به نوعی برای خودش نگه می داشت. قطعا بازی در نقش چنین شخصیت پر پیچ خمی برای یک بازیگر بسیار جذاب است. برای من هم همینطور بود و از بازی در آن بسیار راضی ام.
در این سریال آیا با سکانسی مواجه بودید که نسبت به آن حساس بودید و برایتان سختی داشت؟
معمولا یک بازیگر در روزهای اول و دوم سخت جلوی دوربین می رود، اما کم کم وقتی وارد نقش می شود دیگر سختی برایش معنایی ندارد. به شخصه وقتی در نقش خاصی بازی می کنم تکنیک به خرج نمی دهم بلکه وارد آن می شوم و بدون قضاوت با او همراه می شوم. به نوعی از دید خود نقش، آن نقش را بازی می کنم.
بعد از پخش این سریال، نظر مردم نسبت به شما تغییر نکرد؟
اصلا. خوشبختانه دیگر همه می دانند که نقش منفی ربطی به شخصیت بازیگری که آن را بازی می کند ندارد.
فکر می کنید چرا دیگر تلویزیون رویکرد تولید سریال‌های فاخری مثل «تنهاترین سردار»، «ولایت عشق»، «یوسف پیامبر» و «امام علی (ع)» را در دستور کار خودش قرار نمی دهد؟ 
من در سه سریال مذهبی-تاریخی بازی کردم. در سریال های «تنهاترین سردار» و «ولایت عشق» که تقریبا نقش اول بودم و در «مختارنامه» هم نقش عمومی مختار را بازی می کردم که حاکم مدائن است و از دوره حضرت علی(ع) آنجا بوده و بعد از ایشان هم در دوره امام حسن(ع) در پست خود ابقا می شود، اما در مورد سوال تان واقعا نمی دانم چرا دیگر ساخت پروژه های فاخر مانند گذشته برای تلویزیون اهمیت ندارد. من خودم به عنوان یک بازیگر نسبت به این قضیه شاکی هستم و شاید بهتر باشد از سیاست گذاران تلویزیون پرسید که واقعا چرا! اوایل انقلاب در سریال هایی مانند «آوای فاخته» و «عطر گل یاس» بازی کردم که مانند آنها دیگر هرگز تولید نمی شود. امروز نه تنها مضامین تولیدات بلکه نوع بازیگری هم تغییر کرده! نمی گویم چرا! چون می دانم که شرایط و ملزومات با تغییر زمان دچار تغییر می شوند، اما ظاهرا این تغییرات در ایران در جهت مثبت نبوده. الان اغلب تولیدات تلویزیون بسیار ضعیف است و ضرورت دارد متولیان این سازمان اقدام عاجلی در خصوص کیفیت اینگونه آثار انجام دهند.
به سریال «مختارنامه» اشاره کردید; چه شاخصه ای در نقش عموی مختار بود که احساس کردید باید آن را بازی کنید؟
نقش و متن جای کار داشت و حضور شخصی مانند داود میرباقری به عنوان کارگردان دیگر جایی برای نه گفتن باقی نمی گذاشت. ضمن اینکه بازیگری یک راز است. به این معنا که بازیگری که عاشق بازیگری است در مخیله و جهان بینی خود وارد ورطه ای می شود که این راز را کشف کند. من هم وقتی نقشی را می پذیرم سعی می کنم راز آن نقش را با راز درون خودم مطابقت دهم و به یک نتیجه جدید برسم. نقش عموی مختار هم برایم رمز و رازهایی داشت که با خودم گفتم بروم ببینم من و این نقش چه می کنیم با هم. در این بین نمی توانم از راهنمایی های داود میرباقری به راحتی عبور کنم. او به عنوان یک انسان متفکر برای خود دارای رمز و رازی است. خلاصه که نقش و من و کارگردان باهم بودیم که اتفاقات خوبی رقم خورد.
به عنوان بازیگری که سالها در هر سه مدیوم سینما، تلویزیون و تئاتر حضوری پررنگ داشتید; بازی در کدامیک از این حوزه ها در شما شور و شوق بیشتری ایجاد می کند؟
هیچ فرقی برایم نمی کند. لنز دوربین را دوست دارم و با تمام وجودم جلوی دوربین می روم. می خواهد دوربین سینما باشد، می خواهد دوربین تلویزیون. در صحنه تئاتر هم لحظه تولد من وقتی است که نور می آید. هر شب با هر اجرا من متولد می شوم. واقعا می گویم که برایم این مدیوم ها هیچ تفاوتی باهم ندارند. قطعا سیاستگذاری های هر کدام با هم متفاوت است، اما برای من به عنوان بازیگر یا کارگردان تمام لحظه هایی که بازی می کنم پر از شکوه است.
آخرین بازی سینمایی شما برمی گردد به دو سال پیش که با فیلم سینمایی «معکوس» به کارگردانی پولاد کیمیایی در جشنواره فیلم فجر حضور داشتید. فکر می کنید چرا این فیلم آنطور که باید در اکران عمومی دیده نشد؟
نمی دانم چرا با این فیلم در اکران خوب رفتار نکردند! فیلم سختی هم بود، اما تعداد سالن های محدودی را به اکرانش اختصاص دادند و این فیلم تقریبا دیده نشد. پولاد برای «معکوس» که تجربه اول کارگردانی اش محسوب میشد خیلی زحمت کشید. البته بعضی ها گفتند که پدرش، مسعود کیمیایی آن را ساخته که خیلی جالب بود! چون پدرش در زمان ساخت این فیلم در بیمارستان بود و باز می گفتند این فیلم پولاد نیست!
این روزها مشغول چه کاری هستید؟
به قول قدیمی ها «سکوت هنری» کرده ام. یکی-دو تئاتر در نظر دارم که روی صحنه ببرم، اما به شرط اینکه کرونا برود. اینطور که من می بینم کرونا دیپلم، لیسانس و دکترایش را هم گرفته و روز به روز در حال پیشرفت است. خلاصه که خیلی پررو هست و اگر روزی رفت دوباره فعالیت هایم را از سر می گیرم. در روزگاری که کرونا مثل یک بختک، مثل یک همزاد با زندگی ما عجین شده، اگر کسی حرف از یک معصوم یا یک قدیس می زند باید به مرام و مسلک و منش او هم پایبند باشد و در جهت حفظ و بقای همنوعش بکوشد.
 
 ساناز قنبری/ گروه فرهنگ و هنر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اکبر زنجانپور تنهاترین سردار مهدی فخیم زاده امام حسن تنهاترین سردار نقش معاویه فخیم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویسی: چه گفتم که جریمه‌ام کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالله ویسی در نشست خبری پیش از بازی فولاد برابر تراکتور در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر، اظهار داشت: صحبت‌های ما مربیان فوتبال به گوش شما اصحاب رسانه بسیار آشناست. مسائل فوتبالی تکراری است یعنی بازی‌ها روز‌های حساسی را طی می‌کند. ما باید تمرکز بالایی داشته باشیم. این سه امتیاز‌ها بسیار حساس و مهم است و البته نباختن مهم‌تر. ما با این شعار بازی می‌کنیم که اول، دوم و سوم این سه امتیاز و بعد اگر نشد تک امتیاز را بگیریم که دوباره ما را در جدول نگه دارد و امیدوار به آینده باشیم.

وی در ادامه افزود: تیم فوتبال تراکتور گردن کلفت است و تراکتور همیشه تراکتور. ما اهمیت موضوع را می‌دانیم. با بچه‌ها صحبت کردیم و تمرکز خوبی برای این بازی داریم. امیدواریم با حضور تماشاگران‌مان که از آن‌ها انتظار داریم، چون بازی‌های حساسی پیش رو داریم، به نتیجه موردنظر برسیم. کمک کردن فقط این نیست که روی سکو بنشینند و فریاد بزنند که فلان بازیکن را تعویض کنید! از تیم باید حمایت شود حتی اگر بازیکنی و من مربی اشتباه کنیم تا در آینده شاد و خوشحال باشیم. البته دیگر باید برای ماندن دو تیم استان در لیگ خوشحال باشیم.

«فولاد یکی از سه تیم استان خوزستان است که احتمال می‌رود به لیگ دسته اول فوتبال سقوط کند. آیا نگران نیستید که به نفع یکی از تیم‌ها سوت‌های مشکوک می‌زنند یا گل‌های مشکوکی به ثمر می‌رسانند؟»، سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان در پاسخ به این سؤال تصریح کرد: من آن روز حرفی زدم که به بعضی از رفقایم برخورد و شنیدم که کمیته انضباطی مرا ۲۰۰ میلیون تومان (مبلغ دو میلیارد تومان درست است) جریمه کرد. من گفتم شما بازی‌ها را رصد کنید. خب اصلاً رصد نکنید و ۱۰۰ میلیون دیگر مرا جریمه کنید. مگر چه گفتم که مرا جریمه کردید؟!

ویسی یادآور شد: در همین بازی فولاد - تراکتور و دیگر بازی‌ها کمیته اخلاق و کمیته ضددوپینگ سر بازی‌ها حاضر شوند. هر کاری کنید بازی‌های باقیمانده لیگ حساس است. این حرف را گواردیولا، مورینیو و آنچلوتی هم می‌گویند. من هنوز به کمیته انضباطی نرفتم، اما حکم مرا صادر کردند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا صدور حکم کمیته انضباطی بدون حضورش در این مرجع قضایی مشکوک نیست، گفت: چه بگویم؟ دیگر نمی‌دانم!

سرمربی فولاد خطاب به خبرنگاری که دلیل جریمه دو میلیارد تومانی ویسی را خوش نیامدن حرف‌های وی به مذاق بعضی مربیان می‌دانست، تصریح کرد: خب چرا؟ می‌گویند وقتی چوب را بردارید، دزد فرار می‌کند. خود من سال گذشته در همین ایام با آقای ربیعی تماس گرفتم و بابت برد مقابل مس کرمان به او تبریک گفتم. گفتم مرسی که جوانمردانه بازی کردید.

وی ادامه داد: امسال هم به موقع تماس می‌گیرم و از او تشکر می‌کنم که جوانمردانه بازی کرده است. چرا باید حرف‌های من باعث ناراحتی برخی مربیان شود؟! مگر گفتم آن‌ها از من دزدی کردند؟ من گفتم رصد کنید. باز هم می‌گویم رصد کنید.

ویسی راجع به اینکه آیا نگرانی بابت عملکرد داوران در هفته‌های پایانی لیگ ندارد، اظهار داشت: وقتی یک تیم در مسیر قهرمانی یا سقوط قرار دارد، بابت همه چیز نگران می‌شود. آن تیم بابت راه رفتن خودش هم نگران می‌شود. من اینقدر استرس دارم که خودم، بازیکنانم، شما اصحاب رسانه و مردم خوزستان ممکن است به هر چیزی شک کنیم. این دلیل نمی‌شود که شک ما تبدیل به یقین شود. باید شک و یک چیزی را درست کرد. اینکه باز هم من حرف بزنم، اتفاقات ناگوار برای تیم من بیفتد و تمرکز تیم به‌هم بریزد، درست نیست. دیگر حرف نزنم؟ می‌خواهید ۱۰ میلیارد جریمه‌ام کنید؟

وی افزود:، اما آیا این موارد عدالت است؟ ما در کشور جمهوری اسلامی ایران که کشور عدالت است، زندگی می‌کنیم. آیا این عدالت است که صحبت‌هایم بدون اینکه بررسی شود، جریمه دو میلیارد تومانی داشته باشد؟ من فقط گفتم بازی‌ها را رصد کنید. به کسی توهین یا اعتراضی نکردم و نه اصلاً اسمی آوردم.

«با وجود حل مشکل گلزنی در بازی قبلی، چرا تیم شما نتوانست گل زده‌اش را حفظ کند؟»، سرمربی فولاد در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: اعتقاد من این است که تیم فولاد برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا بسته شده است. به عقایدی که آقای منصوریان در ابتدای فصل داشت، بسیار احترام می‌گذارم و بازیکنان ما بسیار شایسته و لایق هستند، اما از اول فصل اتفاقاتی افتاد که تیم به بحران رفت و بیرون آمدن از این شرایط برای تیم خیلی سخت شد.

ویسی خاطر نشان کرد: وقتی شما پدر خانواده هستید و دائم حرف بد و بیراه بشنوید و شما را قبول نداشته باشند، بچه‌های‌تان تحت تأثیر قرار می‌گیرند؟! بچه‌های تیم فولاد تحت تأثیر یکسری مسائل قرار گرفتند و بیرون رفتن‌شان از بحران خیلی سخت و مشکل بود. بله ما گل نمی‌زدیم و گل‌های بدی دریافت می‌کردیم. این کاری به نفرات نداشت، روح و روان تیم خراب بود. به همین خاطر یک دکتر روانشناس آوردیم که در این مسائل به ما کمک می‌کند. او سفت و سخت کار می‌کند. از صبح با ماست تا شب که تمرینات تعطیل می‌شود و قصد داریم به خانه‌های‌مان برویم.

وی در مورد زمان آغاز به کار روانشناس مذکور در فولاد، گفت: از چند روز پیش یعنی قبل از بازی با آلومینیوم کار خودش را در این باشگاه شروع کرد. واقعاً این روانشناس مشغول زحمت کشیدن است و بچه‌ها به او ایمان دارند. فوتبالیست‌هایی که کمی شیطان هستند و شاید چنین مسائلی را قبول نکنند، به خوبی روانشناس تیم را پذیرفتند. مشغول کار هستیم، تا ان‌شاءالله بتوانیم مردم خوزستان را خوشحال کنیم. البته مجدداً استرس وجود دارد. با اینکه در بازی با آلومینیوم اراک گل اول را ما زدیم، خوب بازی کردیم و می‌توانستیم گل دوم و سوم را به ثمر برسانیم، ولی متأسفانه با به‌هم خوردن تمرکز گل تساوی را دریافت کردیم. امیدواریم بدبیاری‌های تیم ما در بازی با تراکتور تمام شود.

«پیشکسوتان فوتبال خوزستان، فعالان مجازی و همه افراد مرتبط با فوتبال انتقادات را نسبت به وضعیت نمایندگان فوتبال استان خوزستان در لیگ برتر کنار گذاشتند. همه برای اتحاد هواداران و حضورشان در ورزشگاه فراخوان می‌د‌هند.»، سرمربی فولاد در واکنش به بیان این جمله توسط یکی از خبرنگاران، تصریح کرد: وقتی اتفاقی در استان خوزستان می‌افتد و قصد دارند بین ما اختلاف بیندازند، موضوع را قوم و قبیله‌ای می‌کنند. به هر حال اعصاب‌خرابی درست می‌کنند. وقتی ما مشکلی داریم یا یک پیروزی نصیب‌مان می‌شود، همه با هم هستیم. الان درک و اهمیت موضوع که مردم خوزستان باید متوجه آن باشند این است که فرقی میان شمال، جنوب، شرق و غرب خوزستان نیست. همه باید متحد شوند تا نفت آبادان، استقلال خوزستان و فولاد خوزستان در لیگ برتر بمانند. من هم اگر بازی نداشته باشم در بازی‌های صنعت نفت آبادان و استقلال خوزستان به ورزشگاه می‌روم و آن‌ها را تشویق می‌کنم. همانطور که سال گذشته وقتی استقلال خوزستان در حال صعود به لیگ برتر بود به ورزشگاه رفتم و بازی آن‌ها را از نزدیک تماشا کردم، حتی با خودم همراه بردم. امیدوارم اگر انتقادی هم هست آن را برای بعد از پایان فصل بگذارند. حتی اگر قصد بریدن سر افراد را دارید، آن را برای پایان فصل بگذارید. الان حمایت کنید تا حال مردم خوزستان خوب باشد.

ویسی در مورد غایبان فولاد در بازی مقابل تراکتور هم به خبرنگاران گفت: نجاریان به دلیل چهار اخطاره بودن در این بازی محروم است. بازیکن مصدوم هم نداریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ویسی: چه گفتم که جریمه‌ام کردند؟
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • درخواست نام‌گذاری یکی از اماکن ورزشی به نام «مسعود اسکویی»
  • دورتموند 5-1 آگزبورگ: پی‌اس‌جی دوباره لرزید!
  • حقیقی قربانی توسعه تاکتیکی فوتبال هوادار
  • سریال برد‌های الهلال در لیگ عربستان
  • محبی: با مسعود شجاعی می‌توانیم قهرمان حذفی شویم
  • رضا عطاران صدام می‌شود
  • ستار اورکی از علاقه‌اش به موسیقی فیلم گفت/همکاری با مسعود کیمیایی
  • درخشش استقلالی سابق او را یاد تیم ملی انداخت